Voorjaarscompetitie Jeugd

Zaterdag 20 april was alweer de laatste zaterdag van de voorjaarscompetitie. Naarmate de dag vorderde werden de prestaties van onze jeugd steeds mooier en de succes steeds groter. Een verslag van de hele competitie en vooral de laatste dag ervan.

Team 1 stelde op de laatste competitiedag promotie naar Landelijk A veilig door een spectaculair resultaat tegen de favorieten van Red Stars Venray

We beginnen bij team 7. Dit team speelde in de startersklasse die halverwege de competitie heringedeeld wordt op basis van de prestaties in de eerste helft van de competitie. Het team had een wat stroeve start. Vooral Joris moest zijn vorm hervinden. Gaandeweg de eerste helft lukt dat al beter. Het team werd in de tweede helft in de B-poule in gedeeld waarbij Joris liet zien weer helemaal terug te zijn. Jochem draaide een heel stabiel volledig seizoen en is een aanwinst voor het team. Aadyant speelde alleen de laatste wedstrijd mee maar liet duidelijk zien waarom wij hopen dat hij volgend seizoen meer wedstrijden kan spelen. Aadyant en Joris stelden op de laatste dag van de competitie plek 1 in de B-poule van de starters veilig. Op naar volgend seizoen.

Team 6 groeit met de week. Haalde dit team vorig jaar nog gemiddeld 2 punten per wedstrijd, inmiddels zijn dat er gemiddeld al 4 waarbij de laatste wedstrijd reeds 5-5 werd gespeeld. Misha, Myca, Dylan Rens en Jip laten zien dat ze klaar zijn om volgend seizoen bovenin de vijfde klasse mee te gaan doen. Helaas gaat Oliver stoppen. We zullen hem missen maar wensen hem veel plezier bij de scouting die steeds moeilijker te combineren werd met het tafeltennis.

Team 5 heeft een heel mooi seizoen achter de rug. Aadhitya, Tijmen en Oliver hebben alle 3 beter gepresteerd dan verwacht en in wat voor Tijmen en Oliver het eerste seizoen in de 5e klasse was is de degelijke tweede plek van dit team een hele mooie prestatie. De lat kan omhoog voor volgend seizoen.  

Team 4 behaalde het kampioenschap in de 4e klasse

Dan team 4. Kampioenen in de 4e klasse met een hele ruime voorsprong op nummer 2 Woerden. Hugo verloor maar een partij en liet zien klaar te zijn voor hogere niveaus. Tim draaide een heel degelijk seizoen en maakt ook mooie stappen vooruit. Morris kwam na zijn eerste seizoen 5e klasse gelijk door naar de 4e klasse en presteerde boven onze verwachtingen. Benieuwd of hij dat in de 3e klasse kan herhalen volgend seizoen. Van Robin kunnen we alleen maar hopen dat zijn voetbalschema niet te veel in de weg zit zodat hij  meer wedstrijden kan spelen. Het tafeltennistalent is er zeker.

Team 3 had het zwaar dit seizoen. Vorig seizoen met overmacht kampioen in de 4e klasse kreeg dit team de resterende open plek in de 2e klasse. Een hele forse stap. Zowel Mischa als Niek, als Jasper zijn daar mentaal heel goed mee omgegaan.  Tegen zeer sterke tegenstanders moesten veel verliespartijen worden geïncasseerd, maar werd er ook fel gestreden en veel games gewonnen. Jasper pakte gelukkig de laatste wedstrijd nog een potje mee. Niek en Mischa sprokkelden om de beurt winstpartijen bij elkaar. Invallers Hugo en Robin hielpen het team ook nog aan meerdere punten. Compliment aan het team voor de wijze waarop ze de zware tegenstand tegemoet zijn getreden. We zijn er van overtuigd dat jullie er veel van hebben geleerd.

Na het behalen van het kampioenschap in de eerste klasse, mag team 2 volgend seizoen uitkomen in Landelijk C

Dan Team 2. Spelend in de eerste klasse lonkte de landelijke competitie. Voor Niels en Bas die nog twee competities bij de jeugd mogen spelen een beetje de laatste kans om het landelijk te halen. Loek en Joeri hebben nog wat langer maar daarom niet minder ambitie. Vanaf het begin van het seizoen heeft het team aan kop gestaan. Omdat het een poule van 7 was werd er na zes wedstrijden opnieuw ingedeeld en moest SVO 2 nog 3 wedstrijden spelen waarvan 2 uit. Met het dichterbij komen van succes werd de spanning steeds iets groter. Een verzette wedstrijd uit tegen shot werd op dinsdagavond verloren. Van Hilversum werd 6-4 gewonnen. Mooi maar we hadden iets ruimer gehoopt. Dan afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd uit bij SVE. Al seizoen een lastige tegenstander waarbij de uitwedstrijden traditioneel lastig zijn. Niet voor het eerst tegen dit team werd het 5-5. Hiermee werd SVE op voldoende afstand gehouden . Shot (de andere concurrent) had aan 7-3 winst bij Hilversum niet genoeg om in hun laatste inhaalwedstrijd tegen SVE die pas deze week wordt gespeeld nog over ons 2e heen te kunnen. Resultaat een dik verdiend kampioenschap en volgend seizoen een plek voor dit team in landelijk C. Echt top.

Tot slot Team 1, ons vlaggenschip. Na vorig seizoen landelijk C dit seizoen in een nieuwe opstelling in landelijk B. Met vaste coach Jeroen die jaar op jaar weet te promoveren met dit team zonder ooit op de eerste plek te eindigen. Daar leek het dit seizoen ook weer op uit te draaien. Na wedstrijd 9 stond het team gedeeld eerste met Red Stars uit Venray. De laatste wedstrijd was uit in Venray en op grond van het verlies thuis met 3-7 in de eerste wedstrijd tegen dit team waren de verwachtingen bij de begeleiding niet heel hoog gespannen, zeker niet omdat Red Stars met de week beter leek te worden. Het werd een bloedstollende middag waarbij 5 van de 10 partijen met twee punten verschil pas in de vijfde game pas werden beslist. 4 daarvan vielen in ons voordeel waaronder het dubbel dat na een moeizame start toch nog in het voordeel werd beslist. We hopen voor Jeroen dat zijn hartslag inmiddels weer wat is gezakt, maar wat een prachtige prestatie van de jongens Waling, Ruben en Robin zijn volgend seizoen in landelijk A te bewonderen.

Al met al een prachtig seizoen met een supersuccesvolle slotdag. We kijken uit naar volgend seizoen waarin we niet alleen ons kunnen meten met de top van het Nederlands jeugdtafeltennis, maar ook in de afdelingscompetitie, hoogstwaarschijnlijk met vijf teams, vertegenwoordigd zullen zijn op verschillende niveaus.

Heel veel dank aan alle coaches. Het hele seizoen lang hebben alle zeven teams elke wedstrijd een coach gehad. Niet alleen hun aanwezigheid maar ook hun inbreng leveren een belangrijke bijdrage aan het plezier en de prestaties van de kinderen. Ouders dank voor alle gemaakte kilometers, het meeleven en meedenken met de vereniging en tot slot voor alle spelers. Jullie hebben het allemaal goed gedaan. We gaan tot de zomervakantie nog hard trainen om volgend seizoen weer zo’n mooi seizoen met elkaar te kunnen beleven.